HVORDAN BRYTER DERE MENSTABUET?

– Jentene tok selv initiativet til å melde seg på mensutfordringen. Det er både jeg og assistenttreneren glade for. Det er viktig for oss at jentene synes det er OK å snakke med oss om mensen, til tross for at vi begge er menn. Jeg kunne litt om mensen fra før, men har lært mye nytt allerede, forteller trener Aksel.

– Første gang jeg spurte om hvem som hadde mensen på trening, synes de fleste at det var litt flaut. Nå er det blitt helt normalt, fortsetter han.

Den ene av Ullern-spillerne, Amanda, begynte nemlig å arrangere “mensentreninger” en gang i måneden. Da kler alle spillerne seg i rødt, drikker rød saft og snakker om mensen med hverandre og trenerne.

Amandas tips til andre som vil bryte menstabuet:

  • Finn på noe gøy rundt mensen, bryt isen ved å tulle litt med den. Humor kan fjerne noe av den flauheten som vi nå skal få slutt på.
  • Husk at alle jenter har eller vil få mensen. Det er garantert flere enn deg som lurer på ting rundt den. Gå foran som et godt eksempel og tør å spørre!
  • Gå til treneren og spør om dere kan snakke litt om mensen på neste trening. Da får han eller hun tid til å forberede seg slik at dere kan lære enda mer.

ULLERN J02S FEM STEG FOR Å BRYTE MENSTABUET:

  1. Ha bind og tamponger tilgjengelig på trening og kamper
  2. Øke kunnskapen om hva mensen er og hvordan menssyklusen kan påvirke trening
  3. Ha en jevn og åpen dialog med trenerne og utøverne rundt mensspørsmål
  4. Tilby alternativ trening ved sterke menssmerter
  5. Sette av tid til samtaler med utøverne en gang i semesteret for å bevisstgjøre forholdet til egen kropp og menstruasjon