OM MENSUTFORDRINGEN

Med mensutfordringen løfter vi på lokket og begynner å snakke om mensen i idrettsverdenen. Og vi trenger din hjelp! Jo flere vi er, jo raskere kan vi forandre. Her finner du alt om utfordringen.

HVA HANDLER MENSUTFORDRINGEN OM?

Det er på tide å prate om hvordan menssyklusen påvirker kroppens forutsetninger for trening. Ved å bryte menstabuet kan vi snakke åpent om det, ikke bare i idrettsforeningene våre, men også i gymtimene på skolen og ellers i samfunnet. Ingen skal føle skam eller være flaue over å ha mensen!

HVORFOR BØR VI SNAKKE OM MENSEN?

På samme måte som man prater om kosthold, helse og skader eller om man skal trene under sykdom eller på medisiner, så bør man også snakke om trening når man har mensen. For en del er dette ikke noe problem, men ifølge en undersøkelse* som vi har gjort opplever nesten halvparten av alle norske jenter/kvinner som trener jevnlig at det er det.

*Undersøkelsen ble utført av YouGov i perioden april/mai 2016 hvor 221 kvinner mellom 18-45 år med regelmessig mens ble intervjuet.

HVA INNEBÆRER DET Å VÆRE MED I MENSUTFORDRINGEN?

Å godta mensutfordringen er først og fremst en stillingtaken. Ved å bli med viser dere at klubben eller laget vil være med og forandre. Når dere godtar utfordringen, blir dere også automatisk med på eventuelle konkurranser i framtiden. Hold utkikk etter neste omgang!

HVEM KAN TA UTFORDRINGEN?

Alle kan utfordre menstabuet! Spillere/utøvere, lagledere, sportslige ledere, trenere og andre i apparatet rundt laget eller klubben kan melde på laget/klubben til utfordringen. Alle som vil være med å bryte menstabuet er velkomne.

HVA ER SESONGENS UTFORDRERE?

Sesongens utfordrere er lag eller klubber som har gjort en spesielt stor innsats for å bryte menstabuet. Det kan handle om å snakke og opplyse i klubben, vise i sosiale medier hvordan dere bryter tabuet eller jobbe for at flere skal godta utfordringen. For dette har de blitt belønnet med 10 000 kroner til lagkassen. Det kan komme nye konkurranser framover, så hold øye med mensutfordringen her og på #mensutfordringen.

HVEM KONTAKTER JEG OM JEG HAR SPØRSMÅL?

Vil du vite mer om mensutfordringen er du velkommen til å kontakte libresse.no@essity.com.

Slik bryter andre menstabuet

Å snakke åpent om mensen, tilpasset trening og tamponger i trenerbagen. Her ser du hvordan noen av de tidligere vinnerne jobber for å bryte menstabuet.