Om utfordringen og konkurransen

Med mensutfordringen bryter vi stillheten og begynner å snakke om mensen i idretten. Vi trenger din hjelp - tar ditt lag eller din klubb utfordringen? Da kan dere vinne 10 000 kroner til klubbkassen.

Slik fungerer det:

HVA HANDLER MENSUTFORDRINGEN OM?

Det er på tide å prate om hvordan menssyklusen påvirker kroppens forutsetninger for trening. Ved å bryte menstabuet kan vi snakke åpent om det, ikke bare i idrettsforeningene våre, men også i gymtimene på skolen og ellers i samfunnet. Ingen skal føle skam eller være flaue over å ha mensen!

HVORFOR BØR VI SNAKKE OM MENSEN?

På samme måte som man prater om kosthold, helse og skader eller om man skal trene under sykdom eller på medisiner, så bør man også snakke om trening når man har mensen. For en del er dette ikke noe problem, men ifølge en undersøkelse* som vi har gjort opplever nesten halvparten av alle norske jenter/kvinner som trener jevnlig at det er det.

*Undersøkelsen ble utført av YouGov i perioden april/mai 2016 hvor 221 kvinner mellom 18-45 år med regelmessig mens ble intervjuet.

HVA INNEBÆRER DET Å VÆRE MED I MENSUTFORDRINGEN?

Å ta mensutfordringen er først og fremst å stå opp for at det ikke skal være flaut å snakke om mensen. Gjennom å ta utfordringen og jobbe aktivt for å bryte menstabuet i idretten bidrar dere til å øke kunnskapen om mensen og trening. Når dere tar utfordringen er dere automatisk med i konkurransen om å bli sesongens utfordrer.

HVEM KAN TA UTFORDRINGEN?

Alle kan utfordre menstabuet! Spillere/utøvere, lagledere, sportslige ledere, trenere og andre i apparatet rundt laget eller klubben kan melde på laget/klubben til utfordringen. Alle som vil være med å bryte menstabuet er velkomne.

HVA ER SESONGENS UTFORDRER?

Dere har to muligheter for å vinne årets utfordring! To ganger i året vil ett lag eller en klubb/forening utnevnes til sesongens utfordrer som belønnes med 10 000 kroner til klubbkassen.

Laget eller klubben som gjør mest for å bryte mens-tabuet den sesongen vil stikke av med seieren. Det kan være å øke kunnskapen om mens og trening innad i laget eller klubben, vise hvordan dere bryter tabuet i sosiale medier eller utfordre andre lag til å være med. Kun fantasien setter grenser! Her finner du vilkårne for mensutfordringen.

HVEM KONTAKTER JEG OM JEG HAR SPØRSMÅL?

Vil du vite mer om mensutfordringen er du velkommen til å kontakte libresse.no@essity.com.

Slik bryter andre menstabuet

Å snakke åpent om mensen, tilpasset trening og tamponger i trenerbagen. Her ser du hvordan noen av de tidligere vinnerne jobber for å bryte menstabuet.