Kom i gang med å bryte menstabuet

Her finner du all informasjon laget eller klubben din trenger for å komme i gang med å bryte menstabuet: fakta, inspirasjon og presentasjoner dere kan bruke som underlag når dere snakker rundt, og øker kunnskapen om, mensen innad i laget eller klubben.

5 ENKLE STEG FOR Å BRYTE MENSTABUET

Mensutfordringen handler om å sette mensen på agendaen i norsk idrett, fra amatør- til elitespillere. Det snakkes mye om skader og sykdom, men ingenting om mensen. Hvorfor er det slik? Sammen med Libresse har Vipers utarbeidet fem regler idrettsforeninger kan følge for endre på dette.

  • Bind og tamponger skal alltid være tilgjengelig på trening og kamper
  • Fyll på med kunnskap om mensen
  • Snakk om mensen
  • Få innsikt i hvordan trening kan lette menssmerter
  • Få forståelse for at mensen påvirker oss forskjellig

Informasjon om mensutfordringen

Hva er mensutfordringen og hvorfor skal dere delta? Presentasjonen "Mensutfordringen" hjelper dere å komme i gang med å snakke om initiativet og gjøre dere noen tanker rundt hvordan deres lag eller klubb kan bryte tabuet.

pdf

mensutfordringen.pdf

Last ned
pptx

mensutfordringen.pptx

Last ned

Hva er mensen?

Sammenlagt har de fleste jenter mensen i 8 år av livet. Det er mange dager som påvirker kroppen, humøret og treningen. Utfordre tabuet - begynn å snakke om mensen! Her får dere hjelp til å komme i gang.

Informasjon om mensen og menssyklusen

For å bryte tabuet er kunnskap viktig. Presentasjonen "Mensen" inneholder alt dere trenger å vite om mensen og menssyklusen. Bruk denne til å øke kunnskapen innad i laget eller klubben!

pdf

mensen.pdf

Last ned
pptx

mensen.pptx

Last ned

Mensen og trening

Kan man trene når man har mensen? Og hvordan bør man trene? Her finner du tips og informasjon som hjelper dere med å tilpasse treningen etter de fire fasene i menssyklusen.

Informasjon om mensen og trening

Hvordan er menssyklusen inndelt, og hvordan påvirker de ulike fasene treningen? Presentasjonen "Mensen og trening" hjelper dere med å forstå menssyklusen bedre og øker kunnskapen om hvordan dere kan trene mer optimalt.

pdf

mensen-og-trening.pdf

Last ned
pptx

mensen-og-trening.pptx

Last ned